Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула, след като завърши на

...
Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула, след като завърши на
Коментари Харесай

Никола Цолов бе близо до първа точка във Формула 3

Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула, откакто приключи на 11-о място в Монако. Съвсем малко не стигна на българския водач да стигне до първата си точка в дебютния си сезон във Формула 3. По-рано през сезона Цолов приключи 11-и в спринтовото съревнование в Мелбърн, Австралия.

Българинът започва от 15-ата позиция на решетката, само че бързо се изкачи с две места напред след ранен случай сред други двама водачи, който докара до кола за сигурност. Гран При на Монако бе възобновено в 7-ата обиколка, когато Цолов съумя да стигне до 12-ата позиция. Пред него се движеше сътоборникът му Грегоар Соси. 

След нов случай на пистата, Соси и Цолов излязоха 10-и и 11-и, само че българинът по този начин и не успя да се пребори с него за позицията, даваща една точка. Все отново по улиците на Монте Карло е извънредно мъчно да се вършат изпреварвания. По-късно наказване на Тейлър Барнард с 10 секунди даде нови шансове на Цолов да се пребори за топ 10, само че в последна сметка Барнард приключи осми даже с наказването.

11-ото място на Никола Цолов в главното съревнование в Монте Карло е най-хубавото му класиране от началото на дебютния му сезон във Формула 3, а сезонът продължава другия уикенд на пистата в Барселона.

Иначе Габриеле Мини победи в Монако, втори бе Дино Беганович, а на третото ходило от почетната стълбичка се изкачи Пол Арон. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР